Воловани

Воловани – французька холодна страва. Долинський волован відрізняється від французького тим, що його можна готувати як у холодному вигляді, так і в гарячому.

Перший варіант рецепту приготування записано зі слів Катерини Дробот, 1940 року народження. Другий – від Олени Качалової, кухаря ресторану «Долина».

Рецепт приготування голованів від Олени Качалової

Для тіста потрібно:


кисле молоко
сіль
яйце
борошно
сода

Спосіб приготування:

Замісити тісто, розкачати його та розрізати на смужки шириною 2 см та довжиною 20-25 см. Далі по спіралі потрібно загорнути в нього фарш (нежирна свинина) та обжарити у фритюрі.

Рецепт приготування волованів від Катерини Дробот

Для тіста потрібно:

кисле молоко
сіль
яйце
борошно
сода

Спосіб приготування:

Замісити тісто, розкачати його до товщини 3-5 мм та розрізати на смужки шириною 2 см та довжиною 20-25 см.

Узяти звичайний котлетний фарш і дерев’яні шпажки. На них наліпити фарш у формі котлетки так, щоб шпажка виглядала з обох сторін. Цю котлетку обкрутити смужкою тіста по спіралі, щоб воно закрило котлету. Потім обережно зняти зі шпажки та обжарити у фритюрі.