Володимир Яремчук

Керівник народного аматорського обрядово-фольклорного ансамблю «Калина» Комунального закладу «Культурно-дозвіллєвий центр Долинської міської ради»

Яремчук Володимир Петрович народився 4 серпня 1947 року в селі Вільхове Благовіщенського району на Кіровоградщині. За фахом вчитель хімії і біології.

Усе життя присвятив етнографічній діяльності. Автор сценаріїв, режисер, ведучий великої кількості етнографічних обрядів (календарних, родинних, трудових), які були презентовані його колективом в м. Києві, а також у Житомирській, Київській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській та Черкаській областях.

Має етнографічні напрацювання: «Календарна обрядовість українців», «Трудові обряди в Україні», «Родинна обрядовість українців». Автор посібників з народознавства для 5 та 6 класів, виданих Кіровоградським інститутом післядипломної підготовки вчителів.

Організатор та співучасник зйомок етнографічних фільмів «Купала» та «Різдво Сонця» під загальною назвою «Древо» режисера і оператора Івана Кравчишина.

Записав більше півсотні народних козацьких, жартівливих, ліричних та різних обрядових пісень

Поет, прозаїк, перекладач з болгарської.

Автор віршів до широковідомої в Україні пісні Анатолія Пашкевича «Моя ти земле».

Народний аматорський обрядово-фольклорний ансамбль «Калина» під керівництвом В. Яремчука – учасник концертних програм Покровського ярмарку в рамках Міжнародної агропромислової виставки «АгроЕкспо» (м. Кропивницький), Національної Сорочинської ярмарки, багатьох обласних та районних фольклорних свят та масових заходів.