Галина Жир

Керівник зразкового хореографічного колективу «Веселка»
Комунального закладу «Районний Будинок культури
Долинської міської ради»

Жир Галина Іванівна народилася 18 вересня
1957 року в селі Осова Дубровицького району Рівненської області. Закінчила Київський державний інститут культури за спеціальністю режисер масових свят та обрядів.

У 1992 році на базі Долинського районного Будинку культури створила хореографічний колектив «Веселка», який на сьогоднішній день налічує
160 учасників віком від 4 до 18 років. У його репертуарі понад 100 постановок: народів світу, сучасні, українські фольклорно-хореографічні.

За роки існування колектив став одним із найяскравіших і самобутніх хореографічних колективів Кіровоградщини, її візитівкою на міжнародних та всеукраїнських сценах. Він неодноразовий переможець обласного хореографічного конкурсу «Весняні ритми», призер та володар Гран-Прі обласного конкурсу виконавської майстерності «Паросток», дипломант Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського, міжнародних фестивалів-конкурсів в Україні, Греції, Туреччині, Болгарії, Чорногорії, Грузії.

Галина Жир – заслужений працівник культури України, член Національної хореографічної спілки України, кавалер ордена «З добром до людей», почесний громадянин м. Долинської.