Підвищили кваліфікацію керівники музичних колективів клубних закладів області

20-21 березня на базі обласного Центру народної творчості відбувся семінар-практикум з розвитку музичного жанру в клубних закладах області. В ньому взяли участь методисти районних будинків культури та керівники аматорських музичних колективів цього напрямку.

Програма семінару була насиченою та різноманітною. Про підсумки діяльності аматорських музичних колективів у 2018 році та перспективи розвитку музичного жанру в області розповіла присутнім провідний методист з музичного жанру обласного Центру народної творчості Вікторія Шишова.

Цікавою та пізнавальною була зустріч із кандидатом педагогічних наук, старшим викладачем кафедри музичного мистецтва та хореографії Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка Зоєю Стукаленко, яка провела майстер-клас з навчально-виховної роботи з оркестром народних інструментів. Зі своїми студентами, учасниками оркестру народних інструментів «Степові зорі», вона продемонструвала роботу над строєм, зробила музичний аналіз, надала поради стосовно добору творів для концертних програм.

Досвідом роботи з оркестром духових інструментів поділився диригент та керівник народного оркестру духових інструментів «Зміна» Кіровоградського обласного Центру дитячої та юнацької творчості Олександр Ніщеменко. Його вихованці вкотре продемонстрували вміння та професіоналізм, вразили семінаристів своєю різноплановістю, адже представлений ними репертуар складався як із творів національної спадщини, так і світової.

Закінчився перший день семінару-практикуму приємним сюрпризом – творчою зустріччю зі студентами та викладачами Кіровоградського музичного коледжу. У представленій концертній програмі виступили лауреат всеукраїнських конкурсів ансамбль бандуристок «Мальви», ансамбль народних інструментів «Аніма», тріо баяністів, фортепіанний дует, ансамбль духових інструментів, секстет кларнетистів та інші.

Другий день семінару розпочався з майстер-класу від керівника аматорського вокально-інструментального ансамблю «Шанс» Кіровоградського районного Будинку культури Валерія Федчишина, який розповів про аранжування музичних творів та комп’ютерний набір нотного тексту в редакторі «Sibelius», а також презентував творчі доробки свого колективу.