Підвищували фахову майстерність керівники аматорських театральних колективів області

         2, 3 жовтня на базі обласного Центру народної творчості відбувся семінар-практикум для керівників аматорських театральних колективів та методистів з театрального жанру районних будинків культури.

         Слухачі семінару взяли участь у творчій лабораторії «Робота керівника аматорського театрального колективу над випуском вистави», яку провів керівник народного аматорського театру Новоукраїнського районного Центрального Палацу культури «Ювілейний» Анатолій Тєлков. У рамках лабораторії було переглянуто відео вистави за п’єсою Олександра Гавроша «Ромео і Жасмин» у виконанні народного аматорського театру Новоукраїнського районного Центрального Палацу культури «Ювілейний».

         Багато цікавого й необхідного для використання у роботі узнали семінаристи під час проведення майстер-класу з акторської майстерності та практичного заняття «Мистецтво перевтілення» від провідних акторів Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л.Кропивницького Інни Дорошенко та Олексія Дорошева. Майстер-клас з режисури «Сучасне вирішення проблем театральними формами» провів художній керівник Будинку культури «Авіатор» Кропивницької льотної академії Національного авіаційного університету Микола Барабуля.

         Сприяли збагаченню творчого досвіду учасників семінару перегляд вистави за п’єсою Валентина Красногорова «Жорстокий урок» народного студентського театру «Резонанс»ім. В. Дейнекіна Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В. Винниченка та зустріч з його режисером Іриною Дейнекіною, яка розповіла не тільки про роботу з молоддю, а й провела майстер-клас з використанням сценічних етюдів.

         Завершальною крапкою семінару став перегляд відео вистави за твором М.Старицького «За двома зайцями» у виконанні народного аматорського театру Палацу культури «Світлопільський» м. Олександрії та творча зустріч з його режисером Юрієм Дзбановським.