Навчалися директори районних та міських клубних закладів

З 26 по 27 листопада 2019 року на базі обласного Центру народної творчості та клубних закладів Первозванівської сільської обʼєднаної територіальної громади відбувся обласний семінар директорів районних (міських) будинків культури та базових будинків культури об’єднаних територіальних громад.

Програма семінару була насиченою та різноманітною. Про стратегію Українського Центру культурних досліджень щодо охорони нематеріальної культурної спадщини розповів присутнім заступник директора цієї установи

Ілля Фетисов. Елементи нематеріальної культурної спадщини України та світу презентувала провідний методист з нематеріальної культурної спадщини обласного Центру народної творчості Інна Загричанська. З проектною діяльністю клубних закладів щодо розвитку активності громад ознайомив семінаристів проектний менеджер Агенції сталого розвитку «Хмарочос» Сергій Ткаченко.

Темі«Сучасний клубний заклад: розвиваємо місцеві громади» була присвячена зустріч з працівниками Первозванівського сільського Будинку культури Первозванівської сільської об’єднаної територіальної громади. Багато цікавого щодо розвитку культури малих територій в умовах децентралізації дізналися семінаристи з виступу головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму виконавчого комітету Первозванівської сільської ради Тетяни Назаренко, яка провела відео-презентацію «Сільська культура. До і після. Плюси і мінуси», залучила присутніх до тренінгу «Культура майбутнього», а також розповіла про грантову діяльність як запоруку розвитку культури малих територій.

Директори районних та міських будинків культури  мали змогу ознайомитися з аматорськими колективами Первозванівської ОТГ, відвідати клуб у с. Степове, взяти участь у клубній толоці «Джерела творчості», яку провели директор Первозванівського сільського Будинку культури Петро Камінський та художній керівник Оксана Середенко.

Усі учасники семінару отримали методичні матеріали, підготовлені фахівцями обласного Центру народної творчості.