Тетяна Молчанова

керівник народного аматорського цирку «Цирк молодих» Палацу культури «Світлопільський» Олександрійської міської ради

Молчанова Тетяна Іванівна народилася 27 червня 1960 року в м. Олександрії. Закінчила Олександрійське культурно-освітнє училище за спеціальністю «керівник самодіяльного хореографічного колективу». З 1981 року працює в Палаці культури «Світлопільський». Засновник і керівник народного аматорського цирку «Цирк молодих», відомого далеко за межами Кіровоградщини.

Дипломований фахівець з циркового мистецтва, у минулому повітряна гімнастка, Тетяна Молчанова виховала не одне покоління артистів. Досвідчений педагог, ініціативна, творча особистість, яка навчає дітей цирковій майстерності, вона неодноразово нагороджена грамотами та дипломами, серед яких почесні грамоти Міністерства культури і мистецтв України. Чимало її вихованців стали справжніми професіоналами і працюють у відомих цирках світу.

«Цирк молодих» з 1992 року має почесне звання «народний аматорський колектив». У його програмі – повітряна гімнастика, оригінальний жанр, жонглери, гра з кубом та обручами, еквілібристика, партерна акробатика, ілюзія, клоунада. Колектив успішно виступає з видовищними програмами на різноманітних святкових заходах, бере участь у всеукраїнських та міжнародних фестивалях і конкурсах. Тільки у 2020 році він став переможцем у мистецькому дистанційному проєкті «Відкриваємо нові таланти» (м. Кропивницький), Всеукраїнському чемпіонаті з повітряної акробатики «Aerial stars» (м. Дніпро), Всеукраїнському фестивалі-конкурсі акробатики «No more gravity» (м. Київ), Міжнародному фестивалі Online competition «The talents of sea fest» (Туреччина), ІV Міжнародному дистанційному фестивалі «Україна єднає світ» (м. Київ).

«Цирк молодих» – лауреат та дипломант всеукраїнських і міжнародних фестивалів естрадно-циркового мистецтва «Понтійська арена» та «Молодий цирк України».