В обласному Центрі народної творчості відкрито фотовиставку в стилі «OGO OLE in Kropyvnytskуі»

19 квітня у виставковій залі обласного Центру народної творчості відбулось відкриття персональної фотовиставки «OGO OLE in Kropyvnytskуі» Олега Огородника, який живе і працює у м. Львові та понад сорок років займається фотографією. Він – член Національної спілки фотохудожників України, заслужений художник Міжнародної федерації фотомистецтва /FIAP/, лауреат багатьох міжнародних та всеукраїнських виставок, учасник творчої групи «Засмага», почесний член Одеської фотографічної асоціації, Львівської організації НСФХУ, Україно-Польсько-Словацької групи «Black White Groupe», фотокореспондент, автор багатьох персональних виставок в Україні та за її межами.

Відкрила виставку в.о. директора обласного Центру народної творчості Людмила Подлєсна, яка відмітила, що зустріч із справжнім майстром фотозйомки – це важлива подія для нашої області, адже роботи Олега Огородника надають можливість насолодитися неповторною красою українських краєвидів, вишуканих натюрмортів, чарами жіночого тіла.

На презентації виставки були присутні старший викладач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім.Володимира Вінниченка Валерій Давидов, член Національних спілок фотохудожників, журналістів, кінематографістів України
Володимир Мощинський та численні шанувальники фотомистецтва.

Виставка «OGO OLE in Kropyvnytskуі» презентує 30 фотографій, які наповнені грою світла і тіні, фактур та відтінків настрою. Сформовані автором образи посилюються оригінальним фотодруком, виконаним у білковій, соляній, ціанотипічній техніках, які були популярні у ХІХ столітті. Майстер вважає, що ця техніка заслуговує уваги та розвитку, адже саме вона розкриває таємничий настрій фотографії. Роботи виконані на фотопапері ручного виробництва, а також у техніках albumen та cyanotype.

У рамках презентації персональної фотовиставки відбулась творча зустріч із Олегом Огородником.

Під час відкриття виставки її гостями були учасники гурту «Анатомія стихій» комунального закладу «Кропивницька музична школа №2
ім. Ю.С.Мейтуса» (керівник Володимир Лобач).