В обласному Центрі народної творчості відкрито персональну виставку Наталії Артюхової

24 квітня в обласному Центрі народної творчості відбулась презентація персональної виставки члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, учасника обласного творчого об’єднання майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Дивосвіт», майстра бісерного ткацтва з міста Олександрії Наталії Артюхової.

Виставку відкрила виконуюча обов’язки директора обласного Центру народної творчості Людмила Подлєсна. Привітали майстриню методист по туризму управління культури і туризму Олександрійської міської ради Ваген Мартіросов, член національних спілок художників та майстрів народного мистецтва України Ольга Коломієць, викладач дисциплін декоративно-прикладного мистецтва Олександрійського коледжу культури і мистецтва Ганна Сидоренко.

На виставці «Грані таланту Наталії Артюхової» презентується колекція виробів у двох техніках: бісерне ткацтво та бісерне нанизування. В експозиції представлені декоративні жіночі прикраси з бісеру: гердани, силянки, а також обереги. Роботи майстрині вирізняються бездоганним виконанням та вмінням створювати найскладніші візерунки з різнокольорових намистинок. Також на виставці експонуються реконструкції геометричних та рослинних візерунків з бісеру, які зроблені за зразками старовинних українських орнаментів.