Новини з районів. Як святкували Івана Купала в Новоукраїнській ОТГ

         Мешканці Новоукраїнської міської об’єднаної територіальної громади зібрались на березі ставка «Криниченьки», щоб відсвяткувати Івана Купала.

         Глядачі мали можливість не тільки насолодитися природною красою околиць Новоукраїнки, виступами місцевих аматорів, а й самим взяти участь у найпоетичнішому святі українського обрядового календаря. Дівчатка плели купальські вінки з трав та квітів, пускали їх на воду; бажаючі брали участь у майстер-класі з виготовлення іграшок із сіна; чоловіки змагалися у перетягуванні канату. Були на святі ляльки-опудала Купало і Марена, стрибки через багаття, виступи казкових героїв Кікімори, П’явки та Водяника, а також пошуки квітки папороті.

         Розмаїття конкурсів, пісенних, театралізованих виступів, хореографічних композицій захопили у святковий вир усіх присутніх. Театралізоване дійство було підготовлено творчим колективом Будинку культури №1 та його філіями, працівники яких спільно з вихованцями дитячої музичної школи та талановитими аматорами створили неповторну атмосферу.

         Участь у святкуванні взяли і місцеві підприємці, які підготували свої найкращі вироби для задоволення усіх смакових потреб гостей і учасників дійства.