«Вересневі самоцвіти»: яскраві спалахи незабутніх вражень

         Багатим на враження та щирі оплески було цього року відкриття
49-го Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» у заповіднику-музеї «Хутір Надія». Пісенні та театральні майданчики, вистави від професійних і аматорських театрів області, виставка-продаж робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, майстер-класи з гончарства і ткацтва від Миколи Світайла та Валентини Добровольської – усе це чекало вдячного глядача. Окрасою свята стала церемонія нагородження переможців обласного огляду-конкурсу аматорських театральних колективів «Театральна весна Кіровоградщини», а також презентація Рушника Національної Єдності.

         Свято увібрало в себе весь колорит народного мистецтва. Яскравим свідченням збереження джерел пісенних скарбів нашого краю стали виступи народного аматорського хору «Калина» Соколівської сільської об’єднаної територіальної громади та народного аматорського хору «Хлібодар» Новопразької селищної територіальної громади. Потужною енергетикою, цікавою театралізацією запам’яталися виступи акторів-аматорів з Долинської, Олександрівки, Новоархангельська.

                Можна сміливо сказати, що «Вересневі самоцвіти» перевершили усі сподівання. Вже те, що проводилися вони на славній своєю історією землі, стало, мабуть, визначальним у створенні його особливої атмосфери.