Обласний Центр народної творчості зустрічав учасників весілля батька Махна

В обласному Центрі народної творчості відкрилася фотовиставка «Золотими стежками Ексампею» за підсумками фотопленеру «Весілля батька Махна», який проходив у серпні цього року у м. Помічна Добровеличківського району. Саме в рамках фотопленеру відбулась реконструкція «Весілля батька Махна» за участі аматорських колективів міста та учасників фотопленеру (відомо, що влітку 1919 року батько Махно гуляв весілля в Піщаному Броді, який розташований поблизу Помічної). Серед учасників фотопленеру були фотомайстри, члени Національної спілки фотохудожників України з Києва, Запоріжжя, Дніпра, Кривого Рогу, Хмельницького, Одеси, Кропивницького. Захід проводився за особистим сприянням голови Помічнянської міської об’єднаної територіальної громади Миколи Антошика.

На виставці представлено 50 робіт фотомайстрів, які відображають їх художній смак, здатність показати глибинну сутність буття, його красу та  осяйність. Тематика робіт різножанрова – від реалістичного до постмодерного спрямування, від аскетичної чорно-білої до насиченої різнобарв’ям кольорової фотографії.

На відкриття виставки завітали заступник директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини обласної державної адміністрації Людмила Тищенко, голова Помічнянської міської об’єднаної територіальної громади Микола Антошик, учасники театралізованого дійства «Весілля батька Махна», а також стімпанки.

Виставка працюватиме до 1 листопада у виставковій залі обласного Центру народної творчості (м. Кропивницький, вул. Гоголя, 66/50).