«Барви життя» у Кропивницькому

         31 жовтня Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.Л.Кропивницького зібрав 50 талановитих дітей з усієї області на відбірковому регіональному етапі Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя».   

         Уже п’ятий рік цей фестиваль проводиться за ініціативи департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації, Кіровоградського обласного Центру народної творчості, Кіровоградської обласної громадської організації інвалідів «Народна академія творчості» та Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г.Шевченка.

         Кожен виступ викликав позитивні емоції та заслужено отримував щирі оплески. Маленькі артисти продемонстрували свої творчі досягнення, майстерність та любов до мистецтва у вокальному, хореографічному, музичному, розмовному жанрах, образотворчому та декоративно-ужитковому мистецтвах. У залі панувало відчуття великої родини, де кожне слово, кожна пісня промовлялися до людських сердець добром і любов’ю, лунали покликом доброї надії на щасливе майбутнє.

         У рамках заходу у фойє театру було розгорнуто виставку творчих робіт, справжню мистецьку панораму, яка вражала барвистим розмаїттям, самобутністю, гармонією настроїв.   

         Без уваги не залишився жоден з учасників фестивалю. Їх тепло привітали перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко та заступник директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Людмила Тищенко, які вручили дипломи та пам’ятні подарунки. Усміхнені обличчя глядачів, бурхливі оплески продемонстрували, що саме на таких заходах діти мають можливість поділитися теплом своєї душі, відчути від оточуючих увагу, турботу та любов.