Делегація народних умільців Кіровоградщини на Всеукраїнській виставці народного мистецтва

У виставковій залі Національної спілки майстрів народного мистецтва України у м. Києві відбулось відкриття Всеукраїнської виставки народного мистецтва «Кращий твір року». Саме на ній майстри, які працюють в традиційних техніках народного мистецтва та є членами Національної спілки, мають можливість презентувати свої творчі доробки. Цього року мистецька панорама виставки вражала розмаїттям виробів вищого гатунку: килими та гобелени, українське національне вбрання та прикраси, рушники, гончарні та керамічні вироби, різнопланові вироби з дерева, витинанка, декоративний розпис, малярство, соломо- та лозоплетіння, писанкарство.

На відкритті виставки гостей привітав голова Національної спілки майстрів народного мистецтва України Євген Шевченко, який зазначив, що цьогорічна виставка вирізняється масштабами, цікавою й різноманітною тематикою. Він також наголосив, що передусім потрібно на державному рівні зробити все можливе для збереження національної культури і мистецтва. Презентацію мистецького проекту відвідала делегація від Кіровоградщини – члени обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України: заслужений майстер народної творчості України Олександра Пренко, майстер народного мистецтва з килимарства Валентина Добровольська, майстер з виготовлення української ляльки Людмила Люненко (м. Кропивницький), майстер різьблення
Дмитро Кудря, майстер бісерного нанизування Наталія Артюхова
(м. Олександрія), майстер вишивки Зінаїда Андріяшевська
(м. Кропивницький). Очолила делегацію провідний методист з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтв обласного Центру народної творчості Наталія Деміхова.