Презентація проекту «Орнаментальне ткацтво Кіровоградщини»

5 грудня у виставковій залі Кіровоградського обласного Центру народної творчості відбулась презентація основного етапу культурно-просвітницького проекту «Орнаментальне ткацтво Кіровоградщини». Даний етап передбачає початок реконструкції старовинного килиму, яку проводитиме на власному ткацькому верстаті ініціаторка проекту, майстер килимарства з м. Кропивницький Валентина Добровольська. Вона ж  знайомитиме й з символікою кольорів та орнаментів даного килиму.

Гостей  заходу привітала директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини обласної державної адміністрації
Валентина Животовська, яка зазначила, що в ідеї проекту закладена важлива справа щодо збереження одного з найдавніших традиційних ремесел – ткацтва. Також вона привітала Валентину Добровольську з перемогою у Всеукраїнському відкритому конкурсі програм збереження і розвитку елементів нематеріальної культурної спадщини «Жива традиція».

У рамках презентації проекту «Орнаментальне ткацтво Кіровоградщини» Валентина Добровольська продемонструвала самобутню  колекцію тканих виробів.