Мистецька панорама «Ниточки»

13 лютого у виставковій залі Кіровоградського обласного Центру народної творчості відбулося відкриття виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва робіт учасників клубу народних ремесел «Ниточка» з м. Кропивницького.

20 талановитих майстрів презентували свої вироби, виготовлені у традиційних та сучасних техніках народного мистецтва. Прикрасою експозиції стали вишиті нитками, бісером і стрічками картини, ікони, декоративні подушки та рушники Наталії Ніжнікової, Зінаїди Андріяшевської, Любові Краснопольської, Галини Костюк, Людмили Соколової, Валентини Гусак, Алли Соловйової, Галини Калиновської, Тетяни Ковальової, Олени Новікової, Тетяни Коваленко та інших. Колекцію різноманітних виробів у техніці декорування шпагатом представила майстер народного мистецтва Людмила Люненко, живописні роботи – художник-аматор Ростислав Климишин; різноманітні шалі у техніці плетіння гачком та спицями – Оксана Дьяченко; декоративні вироби з природних матеріалів – Любов Аляскіна. Свою першу роботу – візок, виготовлений із дерева і фанери – презентував Володимир Ковпак.

Родзинкою експозиції стали два ювілейні рушники довжиною десять та п’ять метрів, які були вишиті до 75-річчя і 80-річчя створення Кіровоградської області та з нагоди 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка.

За словами незмінного керівника клубу «Ниточка» Наталії Ніжнікової, кожна виставка для майстрів – яскраве свято, під час якого вони мають можливість показати нові роботи, поділитися досвідом, обмінятися думками.

Виставка «Ниточки» вражає багатством і різнобарв’ям, в яких поєдналися народні традиції, майстерність і краса. Шанувальники народного мистецтва можуть відвідати її до кінця лютого.