Два проекти

Друзі! Надзвичайно раді повідомити вам, що до обласної програми освітнього та культурного розвитку на період до 2024 року ввійшли культурно-мистецькі проєкти, серед яких: проєкт «Баба Єлька» – унікальний, у своєму роді проєкт, який передбачає збір та запис старовинних обрядових автентичних народних пісень, танців (які ще пам’ятають і виконують місцеві старожили); рецептів української кухні; запис спогадів про повсякденне життя в українському селі; страхіття голодоморів; колективізацію; розкуркулення та інше; збір старовинних артефактів: фотознімків, речей, національного вбрання, предметів побуту та вжитку, керамічних виробів, монет та інше.

Основна мета проєкту «Орнаментальне ткацтво» – ознайомлення широкого кола зацікавлених осіб з основними прийомами ткацтва; проведення дослідницької роботи щодо найстаріших тканих виробів та їх авторів; залучення до участі в проєкті бажаючих школярів та їх батьків, які можуть у подальшому опанувати це мистецтво. Також даний проєкт передбачає проведення етнографічних експедицій у найвіддаленіші куточки області з метою виявлення старовинних тканих килимів та реконструкцію старовинних орнаментів на ткацькому верстаті.

Головною функцією, яка об᾽єднує вищезазначені проекти, є унікальна можливість вивчити, дослідити, збагатити, ще більше захопитись неповторною нашою історією, культурою, традиціями, звичаями, які притаманні лише українському народу.

Сподіваємось, що депутатський корпус обласної ради беззаперечно підтримає нашу живу українську культуру у вигляді представлених проєктів. Заздалегідь, дякуємо!