Валентина Добровольська – одна з найкращих за результатами дослідження ЮНЕСКО

Восени цього року Міжнародна організація ЮНЕСКО провела дослідження «Практики нематеріальної культурної спадщини та пандемія COVID-19». За його результатами визначено найцікавіші та надихаючі практики підтримки та збереження нематеріальної культурної спадщини.

Від України відібрано двох представників, серед яких кропивничанка Валентина Добровольська – майстер народного мистецтва з килимарства, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, стипендіат премії Президента України у галузі культури та мистецтва, лауреат обласної премії у галузі архітектури, геральдики, вексилології та декоративно-прикладного мистецтва  імені Якова Паученка в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво».

На своєму офіційному сайті (https://ich.unesco.org/en/living-heritage-experience-and-covid-19-pandemic-01124?id=00184&fbclid=IwAR0ZtRgu7v-lTWEkLix-TgwjXeCCUdnF3NCsZwIZMfgfHH7qQ9G8znrl5v8) ЮНЕСКО представили онлайн-уроки з килимарства, презентовані Валентиною Яківною. У відеороликах показана проста техніка плетіння і способи адаптації наявних інструментів.

https://www.facebook.com/dobrovolska.master/posts/1135307133476175