Посткросинг-проєкт «Вивчай світ – рекламуй Україну!»

Міністерство освіти і науки України започатковує посткросинг-проєкт під назвою «Вивчай світ – рекламуй Україну!» https://mon.gov.ua/ua/news/vivchaj-svit-reklamuj-ukrayinu-discover-world-promote-ukraine-postkrosing-proyekt-mon

Основна мета проєкту – популяризація України у світі шляхом створення та обміну листівками між українцями та іноземцями. Спілкування за допомогою посткросингу сприятиме формуванню толерантного ставлення до представників інших культур, зближенню людей різних національностей, розширенню світогляду, подоланню мовних і просторових меж.

Проєкт складається з трьох етапів:

Перший етап: формування бази листівок, які рекламують та розповідають про Україну: культуру, архітектуру, історію тощо. Долучитися до цього етапу проєкту можуть усі охочі. Для цього треба надіслати фото місцевих архітектурних, історичних пам’яток, арт-об’єктів та визначних пам’яток культури і мистецтва.

Термін подання фотографій – до 10 жовтня 2021 року за посиланням https://drive.google.com/drive/folders/1vw9M_fYtV3rwJ0EwcPtC_aKtEyV-U-GN .

Вимоги до фото:

  • якість – 72 dpi, розмір 3840 x 2560; 
  • короткий опис українською та англійською мовами (до 200-230 символів);
  • ім’я автора на зображенні, з метою захисту авторських прав.

Відібрані фотографії будуть надруковані на листівках для посткросингу та розповідатимуть світові про Україну.

Другий етап: розробка дизайну й виготовлення на основі надісланих фотографій брендованих посткросинг-листівок та марок з подальшим розповсюдженням серед учасників проєкту.

Третій етап: обмін листівками по всьому світу. Учасники матимуть змогу використовувати брендовані посткросинг-листівки, популяризувати та рекламувати Україну у всьому світі, разом із цим відкриватимуть нові країни та культури, покращуватимуть знання іноземних мов, розширюватимуть світогляд.

Додаткову інформацію можна отримати за електронною адресою postcrossingmon@gmail.com