Обласне свято Духовного співу “Молюсь за тебе, Україно” відбулося.

23 жовтня 2021 року обласне свято духовного співу «Молюсь за тебе, Україно», організоване фахівцями Кіровоградського обласного Центру народної творчості, вперше наповнило срібними дзвонами м. Бобринець. Засноване на честь 2000-ліття Різдва Христового, свято традиційно проводилося у Кропивницькому. Цього року його гостинно зустрів Храм Святителя Миколая – одна з найвизначніших пам’яток архітектури Кіровоградської області XIX століття.
Гостей та учасників свята вітали заступник голови Кіровоградської обласної ради Дмитро Лінько, заступниця директора департаменту культури та туризму обласної державної адміністрації Людмила Тищенко, секретар Кропивницької Єпархії Православної Церкви України протоієрей Іван Шубін, начальник управління комунікацій з громадськістю та інформаційної діяльності обласної державної адміністрації Віталій Останній, голова Кропивницької райдержадміністрації Віталій Пастушенко та інші.
Зворушливо і душевно звучали кращі твори з духовної скарбниці хорового мистецтва у виконанні 13 світських та церковних вокально-хорових колективів Кіровоградщини. Натхненні передзвонами, вогнем свічок та блиском хоругв, учасники свята звернулися до Бога в молитві за Україну.
А на подвір’ї Храму було презентовано виставку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Торжество благодаті, сумління, таланту». 35 учасників обласного творчого об’єднання «Дивосвіт» представили роботи на духовну тематику у різних видах технік: вишиті ікони, рушники, твори живопису.