Вітаємо Валентину Добровольську

Щиро вітаємо майстра народного мистецтва з килимарства, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Валентину Добровольську з м. Кропивницького з отриманням високої відзнаки – звання «Заслужений майстер народної творчості України».

Валентина Добровольська – переможець Всеукраїнського відкритого конкурсу програм збереження і розвитку елементів нематеріальної культурної спадщини «Жива традиція»; автор культурно-просвітницького проєкту «Орнаментальне ткацтво Кіровоградщини»; стипендіат премії Президента України у галузі культури та мистецтва; лауреат обласної премїї в галузі архітектури, геральдики, вексилології та декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво».

Валентина Добровольська відроджує та досліджує орнаменти Кіровоградщини, докладає багато зусиль у справу збереження та популяризації килимарного мистецтва, вивчає мову орнаментів та кольорів, притаманних Кіровоградській області. У її колекції близько 200 виробів: килими, гобелени, орнаментальні пояси, тайстри, бесаги.

Вироби майстрині «Орнаменти Кіровоградщини» та «Відлуння дитинства» посіли перше місце на Всеукраїнській виставці-конкурсі народного мистецтва «Кращий твір року».

Автор численних персональних виставок. Її роботи увійшли до каталогів, виданих Національною спілкою майстрів народного мистецтва України та Кіровоградським обласним Центром народної творчості. Про  творчість майстрині знято відеофільми, які демонструвались на обласних та всеукраїнських телеканалах.

 Свої знання, уміння та навички з мистецтва килимарства Валентина Добровольська передає вихованцям гуртка «Етно Арт» Центру естетичного виховання «Натхнення» комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання №6 «Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Кіровоградської міської ради».

 Бажаємо відомій майстрині миру, здоров’я, добра та реалізації усіх творчих задумів!