МАРАФОН НОВИН

Світловодська міська громада

Частина 2

Подарунком для всіх волонтерів Світловодська стала концертна програма від аматорів міського Палацу культури «Заспіваймо пісню за Україну». Переселенці були запрошені на виставу «Великий день», яку підготували  працівники міського Палацу культури та громадська організація «Айшифт».

Концерт-подяка «Великі люди маленького міста» спочатку планувався як маленький акустичний концерт для волонтерів. Але так сталося, що в один час в одному місті зібрались творчі люди зі Світловодська, Києва та Харкова, і гарна ідея набула іншого масштабу. Завдяки музикантам Марині Салабутіній (молодшій), Євгенію Кулішу та хлопцю з Охтирки Марку Бразі було створено зворушливу музичну програму. До неї долучилися Олександр Сухомлин (м. Київ) та Костянтин Мішуков (Київський театр «Сузір’я»).
У концерті прозвучали пісні Святослава Вакарчука, Олега Скрипки, гурту «Один у каноє». Найприємнішим сюрпризом Світловодській громаді були відеопривітання від поетеси Кейт Волошки, актора Остапа Ступки, телеведучих Каті Осадчої та Юрія Горбунова, радіоведучої Соні Сотник, гурту «Даха-Браха» та співака Олега Скрипки. У рамках заходу були зібрані кошти на протезування воїну-захиснику, жителю міста Денису Скотнікову.

До Дня матері у Палаці культури організовано фотовиставку «Хто там сказав на мамку? Кому жить набридло – зараз ляже на дно!» (слова з пісні alyona alyona). На ній відображені образи матерів трьох поколінь сім’ї Шпильових.