21 лютого 2023 року о 14.00 у креативному просторі «Пектораль» Кіровоградського обласного Центру народної творчості в рамках проєкту «Мистецька платформа» відбудеться творча зустріч з фольклорним гуртом «Дике поле» з м. Кропивницького.

Кіровоградський обласний Центр народної творчості запрошує

21 грудня 2023 року о 14.00 у креативному просторі «Пектораль» Кіровоградського обласного Центру народної творчості в рамках проєкту «Мистецька платформа» відбудеться творча зустріч з фольклорним гуртом «Дике поле» з м. Кропивницького.

Колектив створений у 1999 році етномузикологами Наталією та Олександром Терещенками і є продовженням творчої біографії фольклорного гурту «Гілка» під керівництвом Ніни Керімової.

Назва колективу пов’язана з історичним минулим нашого краю: ця територія на польських картах ХVII ст. називалася «Dzikie polie».

Професійне кредо учасників гурту – неприпустимість жодних обробок, «покращень» фольклорного першоджерела; збереження неповторного місцевого колориту.

У виконанні Наталії та Олександра Терещенків прозвучать старовинні народні пісні Кіровоградщини.

Довідково.

          Фольклорний гурт «Дике поле» – учасник численних всеукраїнських та міжнародних фестивалів етнічної музики. Брав участь у презентації збірника Олександра Терещенка «Чумацькі пісні Передстепового Правобережжя». Знявся у веб-серіалі «Чумацькі пісні», який створено за підтримки Українського культурного фонду.

У творчому доробку колективу – компакт-диски, участь
у радіо- й телепередачах.

Вхід вільний.

Довідки за тел. 066 634-25-06.