поетичне вітальня до Всесвітнього дня поезії

З нагоди Всесвітнього дня поезії креативний простір «Пектораль» Кіровоградського обласного Центру народної творчості зібрав у поетичній вітальні «Об’єднані словом» тих, хто шанує віршовані твори. Серед присутніх – учні ліцею «Сокіл» міської ради міста Кропивницького, майстри поетичного слова, представники громадськості. Усіх привітали зі святом заступник начальника управління-начальник відділу розвитку культури та мистецтв управління розвитку культури та управління персоналом департаменту культури та туризму Кіровоградської обласної військової адміністрації Тетяна Прозорова та заступник директора обласного Центру народної творчості Олена Могилка.

«Не всім дано писати, – звернулася до гостей голова обласної організації Національної спілки письменників України Надія Гармазій. – Але те, що відбувається навколо, змушує нас, поетів, не мовчати, а висловлювати свої думки».

А потім лунало слово… Патріотичні та ліричні вірші прочитала Любов Єременко; про сенс художнього слова – творити добро і протидіяти злу – розповів поетичними рядками Роман Любарський; з патріотичною та громадянською поезією познайомив Павло Чорний; по-жіночому щемно пролунали поезії, присвячені довоєнним часам, а також волонтерам, матерям героїв від Надії Гармазій.

Виступили перед молоддю і військовослужбовиці стрілецького батальйону (з КЕОП та ОГП) в/ч 3011 Національної гвардії України – починаюча поетеса Наталія Ломака та офіцер Олена Швець, яка ознайомила з виставкою своїх світлин у рамках презентаційного майданчика «Шлях мужності і відваги».