Виставка соломоплетіння Світлани Піскової

«Солом’яний бичок» – саме таку назву має виставка, яка відкрилася у креативному просторі «Пектораль» обласного Центру народної творчості. Її автор – майстриня соломоплетіння, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Світлана Піскова із Нової Праги Новопразької селищної ради Олександрійського району. За словами організаторів, назва виставки виникла не випадково, адже солом’яний бичок – своєрідний родинний оберіг, який приносить щастя та достаток.

На виставці представлено більше 100 виробів у різноманітних видах техніки соломоплетіння: народні іграшки, ляльки, капелюхи, віночки, дідухи, кошики, квіткові композиції, скриньки, вази, обручі, прикраси.

Пані Світлана презентувала одну зі своїх нових робіт – віночок, який представлятиме Кіровоградську область на фестивалі народної творчості «Душа Півдня», що проходитиме у селищі Високопілля на Херсонщині.

Несподівано та приємно для присутніх було чути вітання з відкриттям виставки від директора обласного Центру народної творчості Тетяни Назаренко, яка зараз знаходиться у лавах Збройних Сил України.