обласне свято духовного співу «Молюсь за тебе, Україно»

У Храмі Успіння Пресвятої Богородиці Православної Церкви України м. Кропивницького відбулось ХІІІ обласне свято духовного співу «Молюсь за тебе, Україно», організоване обласним Центром народної творчості за підтримки департаменту культури та туризму обласної військової адміністрації.

Присутніх на святі привітали заступниця начальника Кіровоградської ОВА Катерина Колтунова, директор департаменту культури та туризму ОВА Уляна Соколенко та настоятель Храму Успіння Пресвятої Богородиці протоієрей Петро Давиденко.

Мистецтво духовних піснеспівів продемонстрували 13 світських та церковних вокально-хорових колективів Кіровоградщини. Серед їх учасників були люди різних поколінь: мудрі, досвідчені та ті, хто тільки входить у самостійне життя, але всі вони душевно і щиро зверталися до Бога та Пресвятої Богородиці у молитві за Україну, за Перемогу.

Органічним поєднанням з духовним співом стала виставка «Торжество благодаті, сумління, таланту» декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва учасників обласного творчого об’єднання «Дивосвіт», які представили роботи на духовну тематику, рушники, твори живопису.