творчі особистості кіровоградщини. наталія козинець

У рамках проєкту «Творчі особистості» обласний Центр народної творчості продовжує знайомити з нашими земляками, які своїми мистецькими досягненнями зберігають народні традиції краю та звеличують Кіровоградщину.

Наталія Борисівна Козинець

Керівник зразкового аматорського хореографічного колективу «Авантюрин» Палацу культури «Олександрійський театр» м. Олександрії Випускниця Олександрійського культурно-освітнього училища. У 2010 році створила дитячий хореографічний колектив «Авантюрин», який вже у 2018-му отримав почесне звання «зразковий».

Про Наталію Козинець в Олександрії говорять: «Людина на своєму місці». Ця доволі проста фраза не втрачає сьогодні свого глибокого змісту. Так кажуть про людей, для яких робота – не просто фах чи заробіток. Це покликання. Це сенс життя.

Вона – талановитий фахівець, відповідальна у вирішенні тих чи інших питань і водночас рішуча у прийнятті важливих рішень. Своїм натхненням об’єднала не тільки дітей різного віку, а й їх батьків.

На сьогоднішній день колектив налічує більше 70 учасників. Основна категорія – підлітки та дорослі віком від 14 до 19 років; середня група – діти від 7 до 12 років; наймолодші – від 4 до 6 років.

У репертуарі «Авантюрину» понад 100 хореографічних композицій: народні, стилізовані танці, сучасна хореографія. Більшість із них можна назвати моно-виставами, які мають власні образи, характери, атрибутику. Юні танцюристи вміють вдало передати переживання своїх героїв, їх взаємовідносини та внутрішній стан.

Родзинка колективу – автентичність у сучасних видах хореографії та власний самобутній стиль. Унікальність «Авантюрину» ще і в тому, що пліч-о-пліч на сцені любов до хореографічного мистецтва демонструють і діти, і їх батьки: при колективі існує група «Мамочки» або як їх ще називають – «Шумки» – жінки віком від 25 до 50 років.

Жоден культурно-мистецький захід у громаді не обходиться без виступу цього колоритного хореографічного колективу. Він неодноразовий переможець і дипломант міжнародних та всеукраїнських фестивалів і конкурсів. Його вихованцям аплодували у Києві, Кривому Розі, Світловодську, Олександрії, Скадовську, с. Лазурне Херсонської області, с. Кранєво (Болгарія).

Коли на сцені Палацу культури «Олександрійський театр» виступає «Авантюрин», глядач знає, що на нього чекає не простий виступ, а справжнє шоу – яскраве, видовищне, з оригінальною постановкою і костюмами. І за усім цим стоїть одна людина –– Наталія Борисівна Козинець, людина, яка залишає помітний слід у душах і серцях дітей і дорослих, засіває життєву ниву зернами добра, надії і любові.