Обласний семінар керівників аматорських хореографічних колективів

На базі Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв (директор Іван Баранов) та Палацу культури «Олександрійський театр» (директор Юрій Біланюк) Олександрійської міської ради відбувся дводенний семінар-практикум, в якому взяли участь 34 керівники аматорських хореографічних колективів та методистів з хореографічного жанру клубних закладів з 21 територіальної громади області.

Під час семінару-практикуму присутні ознайомились з основними напрямками розвитку хореографічного жанру в області та інноваційними методиками у хореографії. Результат своєї роботи з учасниками колективів продемонстрували педагоги Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв: викладачі вищої категорії Тетяна Ребер та Наталія Баннік; викладач вищої категорії, голова циклової комісії хореографічних дисциплін, керівник народного аматорського ансамблю танцю «Лілея» Ярослав Жир; викладач вищої категорії, керівник аматорського хореографічного колективу естрадно- спортивного танцю «Стиль» Палацу культури «Олександрійський театр» Софія Слуцька-Жир. Підготували презентації зразкових аматорських хореографічних колективів «Вуличний балет» та «АвантюриН» Палацу культури «Олександрійський театр» їх керівники – Крістіна Андрієнко та Наталія Козинець. Цікавим та пізнавальним для учасників семінару був клас-концерт народного аматорського ансамблю танцю «Віночок» ПК «Олександрійський театр» під керівництвом Наталії Баннік. Майстер-клас та практичні заняття з основ спортивно-бального танцю на базі народного аматорського клубу спортивно-бального танцю «Олександрит» Палацу культури «Світлопільський» провела його керівник – президент федерації танцювального спорту Кіровоградської області Світлана Стукаленко. Практичне заняття з коригуючої гімнастики для дітей на базі аматорського хореографічного колективу «Карнавал» КЗ «Палац культури «Світлопільський» підготувала керівник вищої категорії Світлана Данасієнко.

Провідний методист з хореографічного жанру обласного Центру народної творчості Ніна Смірнова зробила аналіз проведення цьогорічного дистанційного обласного конкурсу хореографічного мистецтва «Весняні ритми», розповіла про переатестацію народних і зразкових аматорських хореографічних колективів, ознайомила з методичними матеріалами, підготовленими фахівцями обласного Центру народної творчості.

Учасники семінару мали змогу взяти участь у засіданні круглого столу та обговорити проблемні питання у роботі аматорських хореографічних колективів.