творчі особистості кіровоградщини. сергій лесів

Фотомайстер із м. Кропивницького

Він здатний в усій повноті й красі донести до глядача побачене. Об’єктив його фотокамери фіксує час, зберігає чудові, неповторні миттєвості, з яких складається наше життя.

Призер та дипломант міжнародних і національних фотосалонів, переможець численних фотоконкурсів, автор персональних виставок – все це затвердило його в когорті талановитих фотомитців, серед яких посів належне почесне місце. За 20 років він створив велику фотогалерею робіт, які підкорюють здебільшого ліризмом, пастеллю тонів, точною психологічною характеристикою образів.

Роботи Сергія Лесіва представлені та відзначені дипломами і медалями на обласних фотовиставках, національних фотоконкурсах та фотобієнале в Івано-Франківську, Львові, Києві, Одесі, міжнародних салонах художньої фотографії у Києві, Ужгороді, Рівному. Його персональну виставку «Монохром» було відкрито у Києві, «Звичайність» – у Львові, «Миттєвості» – у Кропивницькому.

Вміння красиво зафіксувати момент, висловити свої почуття через знімок – все це мистецтво Сергія Лесіва. За допомогою фотографії він не тільки відображає події, що відбуваються, а й створює нову реальність. Його роботи дозволяють уявляти і домислювати, вигадувати цілу історію
на основі лише одного зображення.

А ще Сергія приваблюють сюжети рідного краю. Він вміло підмічає найбільш яскраві, характерні моменти, змушує глядача співпереживати, милуватися тим, що йому дороге, бачити красу відомих і невідомих куточків нашого міста, загадковість та чарівність природи.

Сергій Лесів полюбляє чорно-білі фото. Вважає, що саме вони передають глядачеві почуття автора, його думку та настрій, які на чорно-білих фотографіях можуть бути яскравими та багатокольоровими.

Про людей на зразок Сергія Лесіва кажуть, що вони мають Божий дар. Але не кожен здатен цей дар проявляти. Сергій проявляє… Його роботи мають особливий стиль та неповторність. Усі вони, на перший погляд, зображують прості та звичайні речі. Але автор вміє так майстерно зафіксувати красу тих чи інших моментів, які ми навіть не помічаємо у повсякденному житті.

Відтворення навколишнього світу – люди, природа, тварини – в усе це Сергій Лесів вкладає свою душу та емоції. На його роботи хочеться дивитися… Вони спонукають замислюватися, про щось мріяти…