Запрошуємо на «Калиновий спів»

18-19 травня 2019 року в приміщенні Кіровоградської обласної філармонії відбудеться ХХVІІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів». У цьогорічній конкурсній програмі своє мистецтво представлять солісти, дуети, тріо, квартети, вокальні ансамблі Кіровоградщини, гості з Вінницької, Київської, Миколаївської, Полтавської, Херсонської, Чернігівської областей.

Фестивальні заходи розпочнуться 18 травня о 09.00 год. на Площі Героїв Майдану та святкової ходи з нагоди відзначення Дня Європи в Україні.

О 10.00 на подвір’ї обласної філармонії відбудеться презентація творчої делегації міста Світловодська та традиційний ритуал уквітчання кущів калини, посаджених на честь 10-ї, 15-ї та 25-ї річниць фестивалю.

У рамках проведення фестивалю в фойє філармонії відбудеться виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Калиновий розмай», на якій цього року свої кращі вироби демонструватимуть народні умільці
міста Світловодська. Окрасою «Калинового розмаю» завжди є виставка короваїв, презентованих творчими делегаціями районів, міст, об’єднаних територіальних громад нашого краю та гостей з інших областей України. Також у фойє буде розміщена фотовиставка «Калиновий дивосвіт».

Під час церемонії урочистого відкриття на сцені до фестивальної
емблеми – гілки калини – щороку пов’язується новий рушник, спеціально вишитий народними майстринями окремого району чи міста області. Цього року така честь надана делегації міста Світловодська.

За традицією під час фестивалю за участю аматорських колективів області та гостей проводяться благодійні концерти в обласному госпіталі для ветеранів війни та у парку культури і відпочинку «Ковалівський».

18 травня2019 року

10.00 Презентація творчої делегації міста Світловодська
Традиційне уквітчання калини, посадженої на честь фестивалю

10.30 Відкриття виставки «Калиновий розмай» майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва міста Світловодська Виставка короваїв

11.00 Урочисте відкриття фестивалю
Конкурсна програма Благодійні акції

19 травня 2019 року

11.00   Нагородження та заключний концерт переможців фестивалю