Новини з районів. День Перемоги у Новгородці


Святкування Дня Перемоги в селищі Новгородка розпочалося з молебні за загиблих воїнів та воїнів визволителів у Свято-Троїцькому Храмі.

Потім центральною вулицею селища пройшла святкова хода за участі керівництва району, учасників АТО та громадськості селища, яка прямувала до Меморіалу Слави, де відбувся мітинг-реквієм, присвячений 74-й річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Із вітальним словом до присутніх звернулися голова районної ради Олександр Горбенко, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Краснюк, голова селищної ради Олександр Сириця, представник районного парламенту дітей Владислав Трикула.

Продовжив урочистості святковий концерт «Пісні великої Перемоги», організований працівниками районного Будинку культури. У виконанні Оксани Гопак, Лілії Зерницької, Аріни Гонжі, Вікторії та Назара Соболенків, Дениса Хіміна, Аліни Кушнір-Рець, Софії Дяченко, Олександра Шевченка, Ярослави Шевченко, Надії Брейткрейц, хору дитячої школи мистецтв прозвучали як давно відомі пісні воєнних літ, так і нові композиції, присвячені миру та Україні. В доповнення на глядачів чекали пронизливі вірші від учнів театрального класу дитячої школи мистецтв, вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості та хореографічні постановки від Аліни Вєтрової та учнів дитячої школи мистецтв.

Під час свята всі бажаючі мали змогу скуштувати «Фронтовий куліш», приготований працівниками Новгородківської селищної ради та професійно-технічного училища №36, переглянути виставку «Війна. Велика Перемога. Великий подвиг», оформлену працівниками центральної районної бібліотеки, районної бібліотеки для дітей та музею історії Новгородківського району.